tirsdag 3. mai 2011

Easter break - Fiji

Hei!

Da var påsken ferdig også her i Australia, og vi er kommet hjem fra en uke på Fiji, som er en øygruppe fire flytimer fra Brisbane. Der besøkte vi fire forskjellige øyer i backpackerstil, med unntaket av koffertene vi brukte.. Standard på både bosted og mat varierte en del mellom øyene, de to beste var den første og den siste (Coral View og Beachcomber). Der hadde vi rene og pene rom/hytter, hyggelig personell og flotte områder og grei mat. På de to ikke-så-fine resortene var det toast og vannmelon (ikkeno pålegg) til frokost, suppe og ris til lunsj og kylling som inneholdt mer ben og fett enn kjøtt til middag.

Ellers var Fiji helt fantastisk! Vi tilbrakte en del tid på båten som fraktet oss fra den ene øyen til den andre (for å komme til den første øyen kjørte vi båt i fem timer, de andre turene var på en til to timer), noe som gav oss en fantastisk utsikt og en fin sightseeing på Fiji.

Vi hadde to dager med storm og piskregn, resten av dagene var det sol og delvis skyet. Temperaturen var rundt 40 grader i luften og tipper rundt 30 grader i sjøen. Vi smeltet vekk periodevis.

På den ene resorten (som vi dessverre ikke har noen bilder av, iom at jeg klarte å rote bort/miste det ene minnekortet med bilder på, vi tok nemlig mange nok bilder til å fylle TRE minnekort), fikk vi smake den lokale drikken Kava. Kava skal være beroliggende, og gi en slags "rus", samtidig som det skal gjøre tungen din num (slapp av, tror ikke det skal vær farlig). Vi merket dog ingen verdens ting, mens de lokale ble bare mer og mer påvirket. Mistenker at den "rusen" er mer psykisk, haha.

Så nå er det tilbake til hverdagen, og mai måned er temelig busy for oss studenter. Nå er det liksom siste innspurt før vi reiser hjem om bare åtte(!!!!) uker, og vi bare har ett år igjen på bacheloren.

Det neste vi gleder oss til er turen til Sydney 4. - 7. juni og å feire 17. mai her nede! Da blir gatene i sentrum her stengt til fordel for festglade nordmenn som skal gå i tog. Vi skal så møtes på skolen min (som er i sentrum) for å spise pølser og is, ha potet og sekkeløp og andre 17. mai aktiviteter. Dette er for alle nordmenn i Brisbane, noe som ikke er særlig få. Det blir braaaa :-)

Og gratulerer på etterskudd til de to konfirmantene i familien! Bror Kåre Andre og søskenbarn Helene, hører rykter om fantastisk vær og atmosfære under konfirmasjonsdagene, gratulerer så mye begge to!!

Klem :-)

2 kommentarer:

  1. Hei ! Kjekt å lese fra Fiji. Dette må gi minner for livet...... Regner med at dere er motivert til å yte like bra på skolen videre som dere har gjort frem til nå.

    Flotte karakterer du har fått Marte !!

    Her hjemme går det mot sommer. Vi har hatt fantastisk vær. Konfirmasjonen gikk kjempefint. Vi hadde flott vær, god mat og konfirmantene gav uttrykk for at de hadde hatt en fin dag.

    Torbjørn går inn i en viktig periode på skolen nå. Han tar det seriøst og dropper kamper til fordel for å lese. Håper han når målet sitt om å komme inn på Vardafjell.

    2 mnd til, ja så er dere hjemme igjen. Nyt hver dag og jeg vil anta at 17. mai blir spesiell i år.

    Ha en kjempefin helg og kos dere !

    Klem fra pappa

    SvarSlett
  2. En slik påskeferie høres perfekt ut!! Litt av en minnerik tur!! Jeg kommer ikke over hvor heldige dere er som får oppleve så mye!!! Og så er det "bare" 8 uker igjen av Australia-oppholdet! Tiden flyr, så kos dere masse før hjemreise!
    Vi hadde en flott konfirmasjonshelg, og dere var sårt savnet under feiringen. Men jeg tenker dere koste dere på eget vis likevel :)
    Ha det bra - og hils Øystein!

    Klem tante Cathrine

    SvarSlett